Navštíveno 6517x

Zástavba zesilovačů a procesoru byl celkem oříšek. Nechtěl jsem dvojitou podlahu, tu už jsem měl. Poloviční dvojitou podlahu také. Obě varianty má hodně lidí, takže jsem hledal něco jiného. Podmínka byla uschované kabely, nenápadný vzhled a nízká hmotnost.
Opět měření, kreslení, počítání...
Potom trochu MDF, překližky a hodně frézování. Po dokončení jsem vše hodil na sběrný dvůr a začal promýšlet kovovou konstrukci. Vždy jsem si říkal, že to jednoho dne ( jakožto strojař ) udělám, tak proč ne teď.
Jako materiál jsem zvolil U profil, uvidíte proč.
Tak jdem na to.
Nejdříve odstrojení auta ( snad podvacáté ). Současně jsem trochu vytlumil.

14.08.2010, 19:56 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2010-08-14 20:15:03
Boky a kufr už jsou hotové od minule.

Rám z U profilu je hotový. Za svářečské práce děkuji opět Mirkovi a spol.

Soustružené distanční sloupky pro uchycení na karoserii, pomocí 4 ks šroubů M8. Na U profil je navařen profil L.

14.08.2010, 20:01 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2010-08-14 20:11:40
Narex-ka, stupňovitý vrták a otvory pro kabely jsou hotové...

Uvnitř rámu jsou navařeny matice M4 pro uchycení zesilovačů. U celé montáže jsem nepoužil jediný vrut ( protože nejsem truhlář :-)). Pro uchycení jsou použity imbusové šrouby M4.

14.08.2010, 20:08 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2010-08-14 20:23:08
V prostoru mezi zesilovači jsem použil perforovaný plech. Kvůli lepšímu větrání, dizajnu a nakonec podsvícení. Proto profil U, trochu jiná variace na dvojitou podlahu :-)
Průběžné zkoušky. Na rámu bude DLS A3 Ultimate, DLS A6 Ultimate, Helix A4 Competition a procesor Alpine PXA H701.

Rám je doma z Komaxitu. Původně jsem si představoval něco jako grafitovou metalízu, ale chybička se vloudila.

Průchodky z GESu, ať to nějak vypadá.

Uchycení bloku Audison. Blok byl velké dilema. Původně neměl být vidět, aby instalace působila čistě ( tedy jednoduše ). Ale prostě nebylo kam, takže je umístěn viditelně.
Deska je zbytek plovoucí podlahy, zatloukací matice a imbusy M4. Deska je pod kobercem a shora skrz koberec je na ní uchycen blok.

Tak se trochu posunem. Helix na svém místě a zapojený. Po nastavení otočím plexi naopak, aby nápis seděl.
Jakmile jsem do rámu natahal kabely, tak jsem nějak zapomněl fotit. Bylo to jako boj s chobotnicí.

Procesor zapojený. Chybí pouze komunikační kabel k RUXu. Stále se mi nepodařilo ho sehnat a výroba je peklo a moc se nedaří.

Ostře nabitý blok :-)

14.08.2010, 20:31 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2010-08-14 20:42:57
Celkový náhled, aneb sakra jak tam ten rám má ? :-)

Debordelizace kabelů. Nevšímejte si uložení bloku, to byl jeden z prototypů :-)

Jsou tam.

Blok :-(

no tak to je opravdu spickova prace!Tleskam.

14.08.2010, 20:41 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2010-08-14 20:52:03
Dovnitř rámu, nahoru ještě přijdou 2. svítící trubice do PC. Mám to napojit na relé, nebo to utáhne REM z procesoru ( plus tři zesilovače ) ? Z REMu by to bylo snadnější.
A tttto je zatím konec...

14.08.2010, 20:52 |
Kesam Pěkný
2A-Rele, procesor da do 300mA
inak sa mi to velmi paci, jednoduche, prehladne.
v dalsom projekte sa tiez rozlucim s mdf a mpx...
Díky. Takže dám relé. Nikde se mi ani nepodařilo najít příkon těch trubic.
Ještě k uchycení rámu. V koberci jsou proseknuté otvory a rám je za distanční sloupky přišroubován k příčce za sedadly. Pod zesilovače jsem nalepil pásku Sinus Live.
promyšlení úžasný, jde vidět, že jsi nad tím přemýšlel, ale ten blok, je tam tak nějak nevím, zkus ho někam shovat, jinak moc pěkná práce

15.08.2010, 08:59 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2010-08-15 09:12:57
Ten blok opravdu není kam. V kufru je pod každým kobercem hned plech. Pod zadní sedačky to také nejde, za bočnici také ne. Byla i varianta širší profil a blok dovnitř rámu. To také nešlo. Ten rám je tam opravdu na milimetry. Tím myslím, že tam není ani 5mm rezerva. Ty sloupky byly o 10mm delší a postupně se po 2mm zkracovaly, dokud se rám nevešel. V kufru za tou příčkou začíná rádius blatníku, nedalo se to rozumně změřit. Proto dostat ten rám do auta, byla neuvěřitelná práce. Když se zkracovaly sloupky, tak se zase posunoval Helix a procák dopředu. Mezi nimi a sedačkou je opět tak ani ne 5mm.
Ještě asi zkusím variantu pod ten koberec a ten po celé šířce kufru zvednout pomocí malého schodu na výšku toho bloku. Poslední možnost. Ten blok mě potrápil jak prase.
Ještě jeden detail zapojení.

moc pěkná instalace, decentní, přehledná...
tolik komponentů a kufr stále použitelný, paráda ;-)
co ten blok dát nahoru na příčku, jako do plata, když někdo koukne do kuftu, tak ho nenajde, max by se musel hodně ohnout
Parááda... :)
Kdybych mohl přidat nápad s blokem, tak bych to udělal, jak to říkáš, s tím schodkem, ale blok bych nechal na místě a "nad" něj dal ten schodek, tudíž by zakryl i kabeláž... Ale aby schodek končil hnedka za blokem (klidně i zešikma, aby tam nebyl takovej skok)...

15.08.2010, 12:28 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2010-08-15 12:39:17
Už jsem to stihl zhruba promyslet. Na karoserii nalepím pás MDF ( schod ). Na blok a kabely tam bude výřez a koberec bude nad tím. Hodím potom fotky.
Z plata by musely být dost dlouhé kabely.

15.08.2010, 13:26 |
ivls za me palec nahoru, je videt, ze nez neco udelas, tak napred premyslis
ten blok, jako nekteri, je tam trochu rusive, ale ty to uz mas namyslene, jak ctu
rad bych nekdy mrknul na zivo
Ten Helix mi tam nesedi a blok jak by tam jen lezel.Jinak parada ale jak dloho ti to zustane v aute?:o)Pocitam rok.Prvni dojem zvuku byl jaky?Jak dlouho trvala celkova prace?
moc pěkná práce, vážně hezky udělané
máš to moc pěkný, chtěl bych se zeptat kde si sehnal ty plasotvý průchodky?
hodnotím kladně, toto prostě "nekoupíš"...
Nechal jsi k tomu bloku delší kabely nebo jsou přesně? - jestli by nešel pod sedačky a nebo nějak pod podlahu v kufru k rezervě nebo prostě jinam než tam, kde je - na očích. jsem si vědom toho jištění...
Už se těším na finále, ale hladně živě... :-)
Pěkné!
pěkný a hlavně účelný, jak už někdo psal, tolik komponentů a kufr stále volný ...
luxus prace! Az budu velky, taky to chci mit tak pekne :)))

16.08.2010, 09:03 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2010-08-16 09:19:47
D-door: zatím to nehraje. Chybí potažení A sloupků ( potřebuji další dvě ruce ) a dva pokusy o výrobu kabelu k RUXu dopadly špatně. Nedaří se mi to napájet. Musím sehnat někoho kdo to umí dost dobře. Pokud ho má někdo doma, nebo se válí někde na eBay, dejte vědět. Práce, to byly min. desítky hodin práce. Nepočítal jsem to. Jen ten rám se zkracoval a několikrát předělával než jsem ho do auta vůbec dostal.
Honzán: veškeré průchodky jsou z GESu:
[ Link ] wattman: kabely jsou přesné, ale blok už je vyřešen. Nepůjde vidět.
Snažil jsem se dostat hodně komponentů na malou plochu a upřímně jsem byl sám překvapen na jak malou se to nakonec podařilo :-) A hmotnost oproti dvojité podlaze je zanedbatelná. Profil má stěnu 2mm a plech je 1mm.

zkus to se slabou smršťovačkou a mikropájkou - každý kabel naletuj a pak přetáhni smršťovačkou. asi to bude dost haklé na prohřátí - ten plast, tak moc zbytečně neohřívat...
ty prameny si nech delší, ale zřejmě budou vzhledem k rušení spletený do sebe - ne?
Nebo proč to nešlo?
Hej jako pane to je luxus :-)) A stim blokem: nepřemyšlel jsi nad tim stvorit si vlastni blok vestaveny mezi zesíky? Šikovnej si na to dost :-)
ja ti poradim: jednotlive kusky medi sa pri Audison 41-ke daju vybrat z plastu a namontovat na plexi atd... tym mas blok aky chces
Blok půjde pod ten koberec. Chtěl jsem to tak udělat už dřív, ale nebylo tam místo na cinche do DLS. Našel jsem doma L adaptéry a s nimi to půjde.
V tom konektoru je strašně málo místo. I s mikropájkou se tam téměř nedostanu. Zničil jsem už 2 konektory. Chtělo by to asi tenčí hrot a možná lepší cín. Nechce se mi rozlévat a jakmile vytvoří kuličku, tak je v pytli. Potom to z toho nemůžu dostat, protože nemám odsávačku. Prostě jak není pořádné vybavení...
odsavacku doma mam, takze bych Ti ji pujcil jestli chces
Díky. Kabel už maká v autě :-)
Tak blok je přemístěný. Původní podložku, která slouží k jeho uchycení jsem přilepil na karoserii a koberec je nad blokem.

super, teď to vypadá rozhodně lépe ;-)
Ta cedule tam teda rozhodne nesedi.Franta si dela asi srandu ze?:o)
Myslíš, že je nakřivo ? :-)
A sloupky jsem odnesl k čalouníkovi. Budou snad do pátku hotové na Relax. Doufám, že ten čalouník odvede pěknou práci...
Vladimíre, jedna speciálně pro tebe :-)

V realu todleto vypadá ještě mnohem líp než na fotkách. Přesně dle mého vkusu :-)) Škoda že si nepamatuju jak to hrálo ;-)))
Tak ještě jedna noční. Dnes jsem vyoperoval originální světlo a místo něj použil 2ks trubic určených do PC.
rover: jak je možné, že si to nepamatuješ :-)

05.09.2010, 20:45 |
Toxxx rover: Ja sa vobec nedivim ze si to napamatas:D
hifi: Proste nadhera!!!